4 Eylül 2007 Salı

DOMATES DİYETİ

Hedef: Haftada 3 kilo
Günlük kalori: 1400 Kcal

Bütün bir yıl boyunca hiç durmadan çalışıp didindiniz. Eeee, güzel bri tatili de hakettiniz doğrusu! Tatil keyfini yaşamak, yaz mevsiminin nimetlerinden yararlanmak son derece keyifli de, ya fazla kilolarınız?

Bırakın kara kara düşünmeyi ve hemen kollarınızı sıvayın. Yazın hazine sebzelerinden biri olan domates ile yapacağınız diyetle hem formunuza kavuşun hem de içeriğindeki 'Crotinoide' ile cildiniz güçlensin.

Ne sağlıyor?
A vitamini ve potasyum yönünden zengin olan domatesin içindeki asitler cildi sıkılaştırıyor. Ayrıca içeridiği likopen, destek dokuyu oluşturan kolajenin yıkımını, dolayısıyla cildin yaşlanmasını hızlandıran serbest radikalleri bloke ediyor.

1.GÜN

Sabah: Domatesli ve yumurtalı çavdar ekmeği (1 dilim çavdar ekmeğinin üzerine birkaç yaprak marul, dilimlenmiş 1 domates ve 1 yumurtayı yerleştirin. Tuz, kırmızı biber ve fesleğenle tadlandırın)
Kuşluk: 3 kayısı, domates-mix içeceği (1 portakalın suyunu 100 ml saf domates suyu ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırın, tuzlayın ve biberleyin. İsterseniz içine buz katarak bir bardağa boşaltın.)
Öğle:Ege Salatası (Marulları dizin, rezeneyi dilimleyin. Ceviz, tulum peyniri ve 100 gr dilimlenmiş domates ekleyin. 1'er tatlı kaşığı zeytinyağı ve kapari, 2 yemek kaşığı sirke ve tuzla tatlandırın.)
İkindi:1 şeftali, Domates-mix içeceği(1 portakalın suyunu 100 ml saf domates suyu ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırın, tuzlayın ve biberleyin. İsterseniz içine buz katarak bir bardağa boşaltın)
Akşam:Domates soslu ravioli (sos için: 1 diş sarımsak, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, dilimlenmiş 3 kurutulmuş domates ve ½ tatlı kaşığı taze kekik, 250 gr domates ve sebze suyu)

Hiç yorum yok: